Restaurang- och livsmedelsprogrammet

/Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet2019-06-19T13:08:11+02:00

Project Description

Restaurang och livsmedelsprogrammet (RL) passar dig som är kreativ, vill arbeta med service och tycker om människor. Vi erbjuder två olika programfördjupningar: Kock och servitör/servitris inom restaurangbranschen.

Efter avslutad utbildning kan du exempelvis arbeta som restaurang- eller storkökskock, servitör, bartender, konferensmedarbetare eller inom turistnäringen, både i Sverige och utomlands.

Studiebesök på restauranger och hos olika producenter är viktiga inslag i utbildningen. Både lärare och elever besöker fortlöpande mässor, seminarier och utställningar för att hålla sig uppdaterade inom branschens utveckling.

Ett viktigt inslag i utbildningen är praktik (APL). Under 16 veckor får du i åk 2 och 3 praktisera på ett restaurangföretag.

Som elev på Bruksgymnasiets RL-program är du eftertraktad vid flera av Sveriges främsta verksamheter. Praktikplatser som vi erbjuder är bland annat Operakällaren, Grythyttans gästgiveri, Melker Anderssons Restauranger, Esperanto, Plock och Stationen.

För att förbereda våra elever så bra som möjligt för yrkeslivet, så driver vi dessutom en egen restaurang på skolan, Restaurang Knuten. Vår undervisning bedrivs helt i nya lokaler som är mycket väl anpassade till den nya tidens krav på professionella medarbetare.

Hos oss får du engagerade lärare som har tävlingsmeriter och lång erfarenhet av arbete i branschen vid några av Sveriges bästa restauranger. Elever från oss har med framgång deltagit i SM för köks- och serveringselever. Är det du nästa gång?

Välkommen till att utbilda dig i ett av Sveriges modernaste utbildningskök!

 

För mer information
nina.hagglundedu.osthammar.se

.

Gymnasiegemensamma kurser 600 p
 Engelska 5  100
 Historia 1a1  50
 Idrott och hälsa 1  100
 Matematik 1a  100
 Naturkunskap 1a1  50
 Religionskunskap 1  50
 Samhällskunskap 1a 1  50
 Svenska/Svenska som andraspråk 1  100
Programgemensamma karaktärsämneskurser 400 p
Hygien 100
Livsmedels- och näringskunskap 1 100
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel 100
Service och bemötande 1 100
Inriktning kök och servering 300 p
Matlagning 1 100
Mat och dryck i kombination 100
Servering 1 100
Programfördjupningar 900 p
   
 Fördjupningsalternativ 1 – för dig som vill arbeta som kock
Matlagning 2 200
Matlagning 3  200
Matlagning 4  200
Matlagning – specialisering  100
Entreprenörskap  100
Drycker och ansvarsfull alkoholhantering  100
Fördjupningsalternativ 2 – för dig som vill arbeta som 
servitör/servitris eller bar
Service och bemötande 2 100
Servering 2 200
Matsalshantverk 100
Arrangemang 100
Drycker 100
Konferens och evenemang 100
Entreprenörskap 100
Drycker och ansvarsfull alkoholhantering 100
Individuellt val 200 p
Bl.a. erbjuds kurser för grundläggande behörighet
Gymnasiearbete 100 p