Blivande Elev

/Blivande Elev
Blivande Elev2019-06-26T14:26:21+02:00

Välkommen till Bruksgymnasiet – vi lyckas tillsammans!

Att välja rätt är inte alltid lätt. Vi vill därför ge dig som går i åk 9 många möjligheter till möten och information.

Prova på dag för dig i nian!

Välkommen på en prova-på-dag där du som går i nian får följa en klass under en dag, vara med på lektioner, träffa elever och lärare och äta lunch. Kontakta oss och berätta vilket program du vill besöka och vilken dag du vill komma.

Tidsplan för antagning till gymnasiet 2019

Antagning inför hösten 2019

Ansökningsperioden startar 21 januari

Gymnasievalet pågår mellan  21 januari–15 februari och omvalsperioden 29 april–15 maj Sök plats på gymnasievalet.uppsala.se.

Användarnamn, lösenord och instruktioner

Du får användarnamn, lösenord och kompletterande information som instruktioner av din studie- och yrkesvägledare. Du kan också kontakta gymnasieantagningen om du behöver hjälp.

Tidsplan för antagningen

Sök plats på gymnasieskola 21 januari–15 februari
När du ansökt: gör en utskrift, skriv under och lämna in till studie- och yrkesvägledaren på din skola – senast 28 februari.

Preliminär antagning i april
I april sker den preliminära antagningen. Du kan se resultatet på gymnasievalet.uppsala.se.

Möjlighet till omval
29 april–15 maj kan du göra omval på gymnasievalet.uppsala.se.

Svara på antagningsbeskedet i juli
Slutlig antagning ser du i Dexter 1 juli. Du får också ett besked hem med posten. Senast 26 juli ska du svara på antagningsbeskedet.

Antagning av reserver
I augusti antar vi reserver till lediga platser. Du som är reserv får besked per post. Om du vill ansöka till Bruksgymnasiet efter att ansökningstiden har passerat kontakta vår studie- och yrkesvägledare.

Kontakta gymnasieantagningen

Mellan 1 oktober och 1 april är det ingen telefontid på fredagar.

Telefon: 0771-72 70 01, måndag–fredag 9.30–11.30
Postadress: Uppsala kommun, gymnasieantagningen, 753 75 Uppsala