Om Skolan

/Om Skolan
Om Skolan2019-06-27T09:02:29+02:00

Bruksgymnasiet – vi lyckas tillsammans!

Bruksgymnasiet har ett brett utbud av utbildningar där du som elev har mycket goda förutsättningar att lyckas med dina studier, utveckla dig själv och förbereda dig inför framtiden. Kompetenta, engagerade lärare och ett starkt elevhälsoteam hjälper dig att nå dina mål – varje dag!

Vi har utbildning med hög kvalitet

Vi satsar på samarbete med näringsliv och högskola, vilket ger dig en modern utbildning med hög kvalitet. På alla nationella program kan du bredda och fördjupa din utbildning utifrån dina intressen. Hos oss får du tillgång till spännande och utvecklande praktikplatser och ett arbetsplatsförlagt lärande där du skapar kontakter för framtiden. Vi erbjuder ett stort urval av kurser som ger dig möjlighet att maximera meritpoängen, vilket ger dig en fördel om du vill läsa vidare. Alla elever får en bärbar dator att disponera under studietiden; ständigt uppkopplade mot vårt trådlösa nätverk. Viktig information som rör skolan och skolarbetet finns alltid tillgängligt via vår lärplattform.

Vi vill göra skillnad

På Bruksgymnasiet jobbar vi aktivt för att elever och personal ska må bra genom att skapa många tillfällen till möten och kommunikation. Vi vill ta vara på din kreativitet, drivkraft och nyfikenhet genom att ge dig möjlighet att vara med och påverka din egen utbildning. Vi har temadagar där vi bjuder in intressanta gäster och föreläsare som delar med sig av sina upplevelser och erfarenheter. Friluftsdagar och idrott på schemat för alla är viktiga inslag i verksamheten och i skolans närhet finns härliga naturom­råden, sporthall, konstgräsplan och simanläggning som alla elever kan utnyttja. Är du extra idrottsintresserad erbjuder vi kursen Idrott och hälsa specialisering på samtliga program. Du kan bland annat träna fotboll, innebandy eller ishockey på skoltid. Skolan samarbetar med lokala idrottsklubbar för att träningens upplägg ska bli så effektiv som möjligt.

Vi har omvärldsperspektiv

Gillar du att resa? Är du intresserad av världen? Hos oss får du en möjlighet att resa till olika länder som en del av utbildningen. Vi samarbetar bland annat med orter i England, Estland, Tyskland och Ryssland som ett led i vår internationalisering.

Vi är företagsamma

För oss är entreprenörskap och att vara entreprenöriell viktigt. Flera av våra program arbetar med skarpa, verklighetsnära projekt. Vi samarbetar sedan många år med Ung Företagsamhet (UF) och erbjuder en möjlighet att driva eget företag i utbildningssyfte som en del av gymnasiestudierna.

Tillsammans förbereder vi dig inför framtiden!

Kom och lyckas tillsammans med oss!

Vill du att vi kontaktar dig för att hitta nåt som passar dig? Fyll i formuläret nedan.