Blivande Elev

/Blivande Elev
Blivande Elev2021-01-20T17:13:24+02:00

Välkommen till Bruksgymnasiet – vi lyckas tillsammans!

Att välja rätt är inte alltid lätt. Vi vill därför ge dig som går i åk 9 många möjligheter till möten och information.

Öppet hus

Pga rådande omständigheter kommer vi inte ha öppet hus som vanligt, men du är välkommen att kontakta oss för att boka ett besök.

Prova på dag för dig i nian!

Välkommen på en prova-på-dag där du som går i nian får besöka ett program. Kontakta oss och berätta vilket program du vill besöka och vilken dag du vill komma så att vi kan se till att ditt besök sker på ett säkert sätt utifrån rådande restriktioner.

Tidsplan för antagning till gymnasiet 2020-2021

Antagning inför hösten 2021

Ansökningsperioden startar 21 januari

Gymnasievalet pågår mellan  21 januari–15 februari och omvalsperioden 29 april–15 maj Sök plats på gymnasievalet.uppsala.se.

Användarnamn, lösenord och instruktioner

Du får användarnamn, lösenord och kompletterande information som instruktioner av din studie- och yrkesvägledare. Du kan också kontakta gymnasieantagningen om du behöver hjälp.

Tidsplan för antagningen

Sök plats på gymnasieskola 21 januari–15 februari
När du ansökt: gör en utskrift, skriv under och lämna in till studie- och yrkesvägledaren på din skola – senast 26 februari.

Preliminär antagning i april
I april sker den preliminära antagningen. Du kan se resultatet på gymnasievalet.uppsala.se.

Möjlighet till omval
29 april–15 maj kan du göra omval på gymnasievalet.uppsala.se.

Svara på antagningsbeskedet i juli
Slutlig antagning ser du i Dexter början av juli. Senast 14 juli ska du svara på antagningsbeskedet.

Antagning av reserver
I augusti kan du som reserv bli antagen till lediga platser och eventuell antagning av efteranmälda sker även då.

Kontakta Antagning gymnasieskola

Telefontider